Μετά τα Φώτα της Ράμπας και της επικαιρότητας!


Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια!
Αυτή η φράση πολλές φορές χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να θεμελιώσουμε με πειστικό τρόπο την σημασία μιας πολιτικής πράξεως αμφιβόλου ποιότητας και ενέργειας!
Έχει ειπωθεί από τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα το 67 π.χ. σε ηλικία 33 χρόνων όταν χώρισε με μεγάλη σκευωρία την δεύτερη γυναίκα του Πομπηία Σύλλα.
Όσοι γνωρίζουν ιστορία θυμούνται τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν την εποχή που ήθελε κάποιος ισχυρός άρχων να αλλάξει με το έτσι θέλω γυναίκα, όπως φυσικά συμβαίνει και στην σημερινή εποχή στην οποιαδήποτε χώρα ασχέτως Δημοκρατίας ή Δικτατορίας υπάρχουν πολλά παραδείγματα!
Βέβαια τα τελευταία χρόνια πολλοί ανθέλληνες υπουργοί Παιδείας έχουν αφαιρέσει πολλές σελίδες και ώρες της ιστορίας από τα σχολεία για να μην μαθαίνουν οι νεότεροι μαθητές τα γνήσια και πραγματικά συμβάντα και τα άλλαξαν δυστυχώς τα κείμενα με ψεύτικα που αμαυρώνουν, παραποιούν και αλλάζουν σπουδαία ιστορικά γεγονότα …..ας τούς κρίνει η ίδια η ιστορία!
Στην διπλή φωτογραφία βλέπουμε δύο μυστήρια της Χριστιανικής Ορθόδοξης εκκλησίας την βάπτιση και την θεία κοινωνία που έχουν μεγάλη σημασία και σχέση μεταξύ τους!
Επειδή δεν μασάω τα λόγια μου και δεν χαρίζομαι ούτε καν στον εαυτό μου θα αναφερθώ στην μετάληψη της θείας κοινωνίας του Υπουργού κ.Κουμουτσάκου που έγινε αιτία και δημιουργήθηκαν πολλά σχόλια και μεγάλη αναμπουμπούλα στην Κυβερνητική παράταξη!
Όπως ξεκίνησα το κείμενο μου αναφέρω για την γυναίκα του Καίσαρα ότι δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται.
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ γιατί βγήκε αυτή η φωτογραφία;
Τί θέλατε να δείξετε και πιο μήνυμα να προβάλλεται στην κοινωνία και στον Ελληνικό λαό;
Ότι είστε Χριστιανός Ορθόδοξος και προσέρχεστε στην θεία λειτουργία και μεταλαμβάνεται των αχράντων μυστηρίων;
Οι εκλογές αργούν πολύ ακόμη!
Είναι δυνατόν ένας υπουργός με την συμπεριφορά του να δίνει την περίοδο που διανύουμε με την πανδημία του Κορωνοϊού και τον συνωστισμό του πλήθους αυτό το παράδειγμα;
Αφού θέλατε να κοινωνήσεται ήταν ανάγκη να φωτογραφηθείται και να σας κρεμάσουν στα μανταλάκια και να γίνεται περίγελος στο διαδίκτυο;
Δυστυχώς λυπάμαι για λογαριασμό σας γιατί βρισκόμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο… εγώ φυσικά είμαι φιλελεύθερος κεντροδεξιός!
Δεν είστε καλό παράδειγμα προς μίμηση, μάλλον το αντίθετο!
Δεν θα αναφέρω τίποτα περισσότερο γιατί δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό που ευτυχώς είναι από τους λίγους σοβαρούς τολμηρούς, οργανωτικούς ,με τόλμη και θάρρος με μεγάλη υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη τόσο στους Έλληνες όσο και διεθνώς!
Και ερχόμαστε τώρα στην βάπτιση που προχθές μου άναψαν τα αίματα και τα λαμπάκια όταν συνάντησα μετά από πολύ καιρό τον φίλο Νίκο στην πλατεία Γεωργίου Χωρέμη παλιό παζάρι και μου είπε ότι περιμένει την γυναίκα του να του φέρει την μάσκα που ξέχασε γιατί πρέπει να πάει να βγάλει ένα πιστοποιητικό ότι είναι παντρεμένος με θρησκευτικό γάμο για να του επιτρέψει η εκκλησία να πραγματοποιήσει βάπτιση ως ανάδοχος δηλαδή (Νονός )!
Και ρωτάω ευθέως για άλλη μια φορά τους Αρχιερείς, Γραμματείς και Φαρισαίους θα τραβήξει μακριά η βαλίτσα;
Δεν βλέπουν ότι βαλλόμαστε καθημερινά από την μουσουλμανική επιθετικότητα και αυτοί με κάθε τρόπο διώχνουν τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς από την εκκλησία και στρέφονται σε άλλους ατραπούς;
Γιατί αυτές οι αγκυλώσεις διέπουν την Αρχιεπισκοπή και τους Αρχιερείς Γραμματείς και Φαρισαίους με όλο αυτό το χαρτοβασίλειο που μας κάνουν την ζωή δύσκολη όπως και οι συνήθεις καρεκλοκένταυροι;
Αφού ο κάθε ανάδοχος (νονός) θα απαγγείλει και θα διαβάσει βάση του μυστηρίου την ώρα της βάπτισης το ΠΙΣΤΕΎΩ τί χρειάζεται εάν είναι παντρεμένος με θρησκευτικό γάμο ή εάν είναι ανύπαντρος;
Τί άλλο αποδεικτικό στοιχείο χρειάζεται για να πιστέψει η γραμματεία της κάθε Μητρόπολης ότι ο νονός είναι Χριστιανός Ορθόδοξος;
Γιατί το ΠΙΣΤΕΎΩ δεν το λέει ένας άπιστος ή άθεος ή αλλόθρησκος!
Έχω πραγματοποιήσει στην ζωή μου πολλές βαπτίσεις και γάμους είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος με τον δικό μου τρόπο και τα πιστεύω .
Στην βάπτιση της φωτογραφίας μαζί με την Ιουλία στην Παναγία Αγιάσου Μυτιλήνης και με τον θρυλικό αείμνηστο φίλο παπά Στρατή από το Κεράμι της Σκάλας Καλλονής που ήταν από τους πρώτους παπάδες που είχε οργανώσει δική του ομάδα για διάσωση, περισυλλογή και φροντίδα των πρώτων προσφύγων τα ποιο παλιά χρόνια και μέχρι την αποδημία του εις Κύριον!
Ήταν παπάς με όλο το μεγαλείο της ιερωσύνης της ψυχής της καρδιάς και της Χριστιανοσύνης!
Γιατί μια παροιμία λέει δεν κάνουν τα ράσα τον παπά αλλά ο παπάς αξιολογείται με τις καθημερινές του πράξεις και δραστηριότητες στο κοινωνικό σύνολο δίχως εξαιρέσεις!
Ξυπνήστε επιτέλους Αρχιερείς Γραμματείς και Φαρισαίοι και προσαρμοστείτε με την πραγματικότητα της εποχής!
Με Αγιαστούρες και ευχέλαια μόνο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει η νεολαία κοντά στους κόλπους της εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης ! Ένας και μοναδικός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που έφερε τα παιδιά κοντά στην εκκλησία! Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά!

Χίος, 19 Σεπτεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.